Tongsong

Mijn zwager maakte vandaag een afscheidslied voor zijn tong.
Morgen wordt een deel van zijn tong verwijderd,
dat deel waar zich kwaadaardige cellen bevinden.

Ik citeer uit zijn blog: “Hoeveel tong blijft er over? Hoeveel spraak blijft er over? Ben ik nog dezelfde? Hoe zal het herstel zich ontwikkelen? Belast of onbelast met chemo of straling? Ik heb geen idee. Ik heb het te ontvangen. Ik geef het je te doen.
Nu een stuk tong zal verdwijnen, wil ik het eer bewijzen. Hierbij een gedicht. Ik zou het erg fijn vinden als jullie morgen een gelegenheid vinden om het hardop te lezen, voor te dragen of uit te schreeuwen.”

Ook al kennen jullie Gaston waarschijnlijk niet, ik vraag jullie dit gedicht te lezen en een liefdevolle gedachte zijn kant op te zenden.

Tongsong

Tong, dierbare spier
Draaiend en kronkelend van plezier
Smikkend smekkend smakkend
Al wat lekker is pakkend
Gretig, voorzichtig tastend
De angst niet belastend
Voorportaal en eerste schildwacht
Proeverij van macht en onmacht
Van intiem contact en ware vreugd
Zelfs in ouderdom een bron van jeugd

Ook omgedraaid ben je een g’not

Trouwe onderdaan
Spraakmaker en kneder
Innemend en uitgesproken
Walser van pasteitjes
Van hard gekookte eitjes
Van andere tongen graag gezoend
Van pure extase verblind en zo teder…
zo teder… ..  zo teder….

Ik neem afscheid van een stuk van jou
Weet dat ik nog steeds van je hou

Met pijn mijn hart stuur ik je weg
Hoor nog wat ik je zeg:
Jouw kracht
jouw ongebreidelde voortplantingsdrift
Is ongericht
Niet afgestemd, niet in balans
Geeft leven geen kans

Zo leer je me op het laatst nog een les

Energie, energie, energie
Rust, rust, rust
Kus me wakker in dat besef
Tongstrelend zinnenprikkelend lef
Uitbundig gulzig en
Wikkend en wegend
Kauwend en voorproevend
Op een goed leven

Zing tong, nog eenmaal, wat daarna misschien niet meer gezegd kan worden:

Tongele tong tong tong rippe rippe roep sloep slip slop sla hier kom ik hier ga ga ga slibbe slobbe sloep puntje puntje  tong tong tong tongele tongele tong tong song song song drrrrrrrrrr drrrrrrrrrrrr miauw miauw drrrrrrr drrrrrrr  tong pssst pssst hee hee pssst ff ff  ff  fu fu  fu fu fuu fuus fuus fuust slikke slikke slob  slis slob slis slib sloep stoep sla rippe rippe rope roep tongele tong tong tong g’not g’not g’not g’not g’not g’noeg g’noeg g’noeg g’noeg tong tong tong tong tongele tong tong tong ga ga ga aaaah!

 

Share

Comments are closed.