LIEFDE IS HET ANTWOORD

Gun jij jezelf wat minder moeite?

Als je bang bent (of gespannen of van streek in welke vorm dan ook), kun je maar beter een beetje vriendelijk zijn voor jezelf, als je wilt. Herinner je: er bestaat alleen maar angst óf liefde. En aangezien liefde je kern is, is angst tijdelijk.

Het klopt op je deur en wil dat je het niet wegduwt, veroordeelt of onderdrukt, daar neemt het alleen maar van toe. Het wil ook niet je dag, je week of je leven besturen, het vraagt juist jouw aandacht op zoek naar wat (zelf)compassie en helderheid, zodat het kan ontspannen bij jouw innerlijke leiding. Dat is het antwoord vanuit jouw diepste liefdevolle wijsheid. Want in de kern van je wezen BEN jij dat. En dat wéét je angst, vandaar dat ‘ie aanklopt bij jou, op zoek naar genezing. Bij Jou moet ‘ie wezen!

Als je met dezelfde vriendelijke helderheid naar anderen kijkt die tijdelijk bang, boos of verward zijn, blijft je een hoop bespaard. Je blijft in contact met de bron in jezelf en dat is een cadeau, vooral aan jezelf. In die bron vind je namelijk je beste antwoord op elke situatie, en dat is altijd liefde. Niet te verwarren met ‘lief doen’ of pleasen, dat komt voort uit angst en is niet nodig. Je kunt vriendelijk én helder zijn. Compassievol én wijs. Begripvol én begrensd, als dat aan de orde is.

Dat kan voor die ander ook prettig zijn. Want stel dat jíj tijdelijk bang, boos of verward zou zijn, zou jouw wens dan niet zijn dat de ander helder blijft? Of zou je liever hebben dat de ander je veroordeelt, bang wordt of van streek raakt?

Uiteraard ga jij er niet over hoe de ander reageert. JIJ gaat erover of JIJ in contact wil blijven met de liefdevolle helderheid die je in huis hebt. Die je Thuis is.

Dat leeft moeitelozer, vrediger, vreugdevoller. Je kunt het vandaag eens proberen als je wilt. En de rest van je leven, als het bevalt! En voel je vrij….

𝔻𝕖 𝕜𝕖𝕣𝕟 𝕧𝕒𝕟 𝕠𝕟𝕤 𝕨𝕖𝕫𝕖𝕟 𝕚𝕤 𝕝𝕚𝕖𝕗𝕕𝕖. 𝔸𝕝𝕤 𝕛𝕖 𝕝𝕦𝕚𝕤𝕥𝕖𝕣𝕥 𝕟𝕒𝕒𝕣 𝕕𝕚𝕖 𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣𝕝𝕚𝕛𝕜𝕖 𝕤𝕥𝕖𝕞, 𝕧𝕚𝕟𝕕 𝕛𝕖 𝕛𝕖 𝕓𝕖𝕤𝕥𝕖 𝕒𝕟𝕥𝕨𝕠𝕠𝕣𝕕.
(Principe 1 en richtlijn 5 van Attitudinal Healing)

PS. Wil jij je drie dagen onderdompelen in de mogelijkheid tot lichter leven? Met Hemelvaart wordt weer de 3-daagse Attitudinal Healing workshop ‘Lichter Leven’ georganiseerd in Heiloo (NH). Kijk op https://www.lichtopwonderen.nl/hemelvaartsworkshop.html voor meer informatie.

Dit stukje verscheen ook op Instagram. (Attitudinal.healing.nederland)
Vrijwel dagelijks wordt daar iets gepost over Attitudinal Healing en innerlijke vrede.

Share

Comments are closed.