NU is de enige tijd die er is

Het is een verwarrend verhaal dat we onszelf regelmatig kunnen vertellen: dat het NU er anders uit zou moeten zien.

Als ik mezelf vertel dat de zon zou moeten schijnen terwijl het regent, of dat ik dáár zou moeten zijn in plaats van hier, dan vecht ik met de realiteit en dat is een pijnlijke aangelegenheid. Vooral voor mezelf, want ik vertel mezelf een leugen. Als de zon had moeten schijnen of ik daarginds had moeten zijn, was dat zo gegaan.

Ik ben niet de regisseur van het leven, zelfs niet van mijn eigen leven. Natuurlijk ben ik vrij om te kiezen of ik thee of koffie drink, en of ik er vandaag wel of niet op uit ga. Ook kan ik kiezen of ik wel, of geen mensen uitnodig, voor een Paasbrunch dit weekend bijvoorbeeld.

Of die mensen op mijn uitnodiging ingaan, is niet aan mij. Of ze dat met tegenzin of met plezier doen, ook niet. Ik ga er alleen maar over óf ik ze uitnodig, of ik dat met plezier doe of niet, en of ikzelf wel of niet met tegenzin naar afspraken ga.

Het één is trouwens niet beter dan het ander, maar het kan me wel een andere ervaring geven. Als die ervaring me niet bevalt, kies ik volgende keer iets anders. Of niet natuurlijk!

Hoe het er ook uitziet: dit is het NU en niet anders. En zelfs als er gedachten opkomen dat het anders zou moeten zijn, is dat een onderdeel van het NU. Regisseur over gebeurtenissen ben ik niet, maar ik ga er wel over, hoe ik omga met mijn gedachten daarover. Ik kan de gedachten geloven, maar het hoeft niet. Ze gaan vanzelf weer voorbij. Wat een opluchting!

En zo zal ook dit weekend zijn zoals het is. Niet beter en niet slechter, niet mooier en niet lelijker.

Natuurlijk wens ik je een mooi Paasweekend toe, maar vooral wens ik je toe dat je het weekend wilt dat je hebt! Want dat scheelt een hoop innerlijk gedoe 😉🌷🐣☀

ℕ𝕦 𝕚𝕤 𝕕𝕖 𝕖𝕟𝕚𝕘𝕖 𝕥𝕚𝕛𝕕 𝕕𝕚𝕖 𝕖𝕣 𝕚𝕤 𝕖𝕟 𝕖𝕝𝕜 𝕞𝕠𝕞𝕖𝕟𝕥 𝕚𝕤 𝕓𝕖𝕤𝕥𝕖𝕞𝕕 𝕠𝕞 𝕥𝕖 𝕠𝕟𝕥𝕧𝕒𝕟𝕘𝕖𝕟

(naar Principe 5 van Attitudinal Healing)

Dit stukje verscheen ook op Instagram. (Attitudinal.healing.nederland)
Vrijwel dagelijks wordt daar iets gepost over Attitudinal Healing en innerlijke vrede.

Share

Comments are closed.