OVERVERHIT ? ☀️ ☀️ ☀️ ☀️ ☀️ ☀️ ☀️

Raak jij emotioneel soms oververhit en zou je wel wat meer innerlijke rust en vrede willen in je leven? Dat kan.

En nee, dat doe je niet door andere mensen of het weer onder controle te krijgen. Mensen doen wat ze doen, net zoals jij doet wat jij doet. En de zon schijnt wanneer hij schijnt, ook als jij het al warm hebt. Er komt op je pad wat er op je pad komt en soms is dat veel en soms ook nog tegelijkertijd.

Onze gedachten kunnen zich daar stevig mee bemoeien en alle kanten uitgaan. Alsof hun bemoeienis de gebeurtenissen zullen veranderen! Gelukkig hoeven we gedachten niet te geloven, we hoeven ze niet te volgen, we hoeven de zaken niet ‘uit te denken’ en zeker niet onze energie te verdoen aan het vergeefs proberen te reguleren van anderen of het weer. Wij gaan niet over anderen en ook niet over de zon.

Waar wij wel over gaan is of we innerlijk blijven vechten met hoe de situatie zich ontvouwt, of dat we onze aandacht richten op het stille centrum in onszelf. Je weet wel, die kalme plek van binnen waar je het niet hoeft te weten, maar waar je op de een of andere manier in staat blijkt te dragen wat er te dragen is. Ook als het veel of heftig is, blijk je dat gewoon te kunnen. Hoe ik dat weet? Je draagt het al! Oververhit en verongelijkt, óf vanuit die kalme plek.

Die plek is altijd voorhanden en je kunt er altijd naar terugkeren. Waarom je dat zou doen terwijl er zoveel aan de hand is? Misschien, omdat je graag een beetje vriendelijk bent voor jezelf en jezelf liever vrede geeft dan strijd. En voel je vrij.

🤍 𝕎𝕖 𝕨𝕚𝕝𝕝𝕖𝕟 𝕚𝕟 𝕘𝕖𝕕𝕒𝕔𝕙𝕥𝕖𝕟 𝕙𝕠𝕦𝕕𝕖𝕟 𝕕𝕒𝕥 𝕨𝕖 𝕒𝕝𝕥𝕚𝕛𝕕 𝕖𝕖𝕟 𝕜𝕖𝕦𝕫𝕖 𝕙𝕖𝕓𝕓𝕖𝕟 𝕥𝕦𝕤𝕤𝕖𝕟 𝕧𝕣𝕖𝕕𝕖 𝕖𝕟 𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣𝕝𝕚𝕛𝕜𝕖 𝕤𝕥𝕣𝕚𝕛𝕕
(uit: Richtlijn 10 van AH-groepen)

Dit stukje verscheen ook op Instagram. (Attitudinal.healing.nederland)
Vrijwel dagelijks wordt daar iets gepost over Attitudinal Healing en innerlijke vrede.

Share

Comments are closed.