LICHTER LEVEN

Zonnebloemen heten zo, omdat ze zich altijd naar het zonlicht draaien. Bomen in een donker bos groeien soms helemaal krom omdat ze, wat ze ook tegenkomen aan ‘wegversperringen’, blijven groeien naar het licht.

Maar ja, wij zijn mensen, geen bomen of zonnebloemen. Dat heeft voor- en nadelen. Een van de voordelen is dat ons lijf zich kan voortbewegen: we hoeven niet krom te groeien, we zijn vrij. We hebben allerlei keuzemogelijkheden in ons doen en laten, ons denken is creatief. Je zou verwachten dat we dan welhaast in de hemel zouden moeten verkeren. Toch is dit maar zelden het geval.

Ons denken is namelijk een soort vergelijkingsmachine die non-stop aanstaat. Het vergelijkt met vroeger, met later, met anderen, met andere opties.. en kritische, negatieve informatie krijgt daarbij automatisch voorrang in ons bewustzijn. Waarom? Volgens psychologen is dat in de evolutie zo gegroeid: het was (als oermens in de wildernis) voor onze overleving nu eenmaal handiger om automatisch gericht te zijn op gevaar, dan op alles wat goed gaat. En zo creรซren we, als we niet waakzaam zijn, ongemerkt stress en angstige gevoelens in onszelf: niet bepaald de hemel!

Gelukkig blijkt dat we ons denken en voelen ook bewust zรฉlf richting kunnen geven. We kunnen een bewuste keuze maken om de automatismen te doorbreken en ons te wenden naar het licht. Naar liefde. Naar veerkracht. Naar vergeving. Naar dankbaarheid. Naar genezing. En dat dan telkens opnieuw.

Oefening baart kunst, levenskunst in dit geval. Hoe vaker je het oefent, hoe automatischer het gaat.

Als je niet weet hoe te beginnen, hier een tip: de 12 principes van Attitudinal Healing bieden 12 denkpaden naar innerlijke vrede en geluk. Eenmaal ingesleten wordt het de bril waarmee je naar het leven kijkt en het leven ervaart. Het resultaat is: meer leven met minder moeite. Geloof het niet zomaar, maar probeer het uit!

๐Ÿค ๐•’๐•ฅ๐•ฅ๐•š๐•ฅ๐•ฆ๐••๐•š๐•Ÿ๐•’๐• ๐•™๐•–๐•’๐•๐•š๐•Ÿ๐•˜: ๐•Ÿ๐•š๐•–๐•ฅ๐•ค ๐•“๐•ฆ๐•š๐•ฅ๐•–๐•Ÿ ๐•›๐• ๐•ฆ ๐•™๐• ๐•–๐•—๐•ฅ ๐•ฅ๐•– ๐•ง๐•–๐•ฃ๐•’๐•Ÿ๐••๐•–๐•ฃ๐•–๐•Ÿ ๐• ๐•ž ๐•š๐•Ÿ๐•Ÿ๐•–๐•ฃ๐•๐•š๐•›๐•œ๐•– ๐•ง๐•ฃ๐•–๐••๐•– ๐•ฅ๐•– ๐•–๐•ฃ๐•ง๐•’๐•ฃ๐•–๐•Ÿ

๐˜Œ๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ˆ๐˜ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ด ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ? ๐˜๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฎ๐˜ข ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜’๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜’๐˜ช๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ!

Dit stukje verscheen ook opย Instagram.ย (Attitudinal.healing.nederland) Vrijwel dagelijks wordt daar iets gepost over Attitudinal Healing en innerlijke vrede.

Share

Comments are closed.