WAT IS PASSEND VOOR MIJ?

Soms zitten we in de knoop met onszelf of een situatie en weten we niet meer hoe we een stap verder kunnen komen. We denken ons suf, proberen een schuldige aan te wijzen of anderen te veranderen. En vaak komt daar alleen maar meer gedoe van.

Een behulpzame vraag kan zijn: Wat is passend voor mΓ­j in deze situatie? Niemand kan die vraag voor je beantwoorden, alleen jijzelf. Als je die vraag moeilijk te beantwoorden vindt, kun je jezelf ook vragen: Wat zou ik doen als ik niet bang zou zijn?

Om vervolgens te ontdekken dat je misschien wilt scheiden, van baan wilt veranderen, een medische behandeling wilt aangaan of juist weigeren of dat je liever niet meer afspreekt met iemand. En.. mag dat?

Het antwoord is natuurlijk ja, maar het kΓ‘n zijn dat je denken daartegen protesteert. Dat het antwoord je angst inboezemt.

Als dat gebeurt, heb je twee mogelijkheden:
Je bent bang en je doet het niet. Of je bent bang en je doet het wel.

Je kunt daarbij niets fout doen, het een is niet beter dan het ander. Het geeft alleen een andere ervaring.
Wees maar een beetje vriendelijk voor jezelf onderweg, waarom zou je dat niet zijn?

Voel je vrij, want dat ben je!

πŸ€π•€π•œ π•–π•£π•œπ•–π•Ÿ 𝕕𝕒π•₯ 𝕙𝕖π•₯ 𝕑𝕣𝕠𝕔𝕖𝕀 𝕕𝕒π•₯ π•šπ•œ π••π• π• π•£π•žπ•’π•’π•œ π•“π•–π•π•’π•Ÿπ•˜π•£π•šπ•›π•œ π•šπ•€ π•–π•Ÿ π•Ÿπ•šπ•–π•₯ π•žπ•šπ•›π•Ÿ 𝕠𝕗 π•’π•Ÿπ••π•–π•£π•žπ•’π•Ÿπ•€ 𝕠𝕠𝕣𝕕𝕖𝕖𝕝 π•™π•šπ•–π•£π• π•§π•–π•£.
(naar Richtlijn 2 van AH-groepen)

Dit stukje verscheen ook op Instagram. (Attitudinal.healing.nederland)
Vrijwel dagelijks wordt daar iets gepost over Attitudinal Healing en innerlijke vrede.

Share

Comments are closed.