WEET JE HET ZEKER?

En… hoeveel gedachten zijn er bij jou al voorbij gekomen sinds je bent opgestaan?

Niemand denkt ‘s morgens: laat ik mijn gedachtestroom weer aanzetten. Nee, volautomatisch komen ze op: zinnige en onzinnige gedachten, gekke en logische, vriendelijke en onvriendelijke, lichte en zware… ze stromen de hele dag door als de wolken langs de hemel. Radio Gekkenwerk, noem ik het wel eens.

Sommige gedachten kunnen ons behoorlijk kwellen. Bijvoorbeeld de gedachte dat we iets fout hebben gedaan of in gebreke zijn gebleven of dat er iets vreselijks gaat gebeuren. Als we die gedachten geloven, kunnen we ons ontoereikend, schuldig of angstig voelen.

Hetzelfde kunnen we ook over anderen denken: dat zij in gebreke blijven en zich anders moeten gedragen naar ons of onze dierbaren. Als we die gedachten geloven, voelen we ons boos, machteloos en gefrustreerd.

De kwelling ontstaat trouwens niet door een gedachte zelf, maar pas als we zo’n gedachte gelóven.

Je kunt je afvragen: weet ik zeker dat het waar is wat ik denk? Is er misschien een vriendelijkere manier om hier naar te kijken?

Het kan altijd, als je wilt. Wat het oplevert is de innerlijke beweging van gelijk naar geluk.

Je doet dat niet voor een ander want die leeft gewoon z’n leven, of jij het er nou mee eens bent of niet. Je doet het voor jezelf, als je toe bent aan meer innerlijke vrede.

En voel je vrij!

PS. Als je wilt: de principes van AH kunnen mogelijk behulpzaam zijn voor een ánder perspectief. Je kunt ze hier vinden!


Dit stukje verscheen ook op Instagram (Attitudinal.healing.nederland) Vrijwel wekelijks wordt daar iets gepost over Attitudinal Healing en innerlijke vrede.

Share

Comments are closed.