TROUW MET JEZELF

Trouwen is een mooi ding. Totdat we de huwelijksbelofte serieus gaan nemen. Misschien wil je dan juist wel eens uit dat huwelijksbootje springen. Want wat vertel je jezelf en de ander nou eigenlijk als je elkaar trouw belooft tot de dood ons scheidt? Zeker als je niet helder bent en jezelf en je liefdespartner in jouw mal wilt passen.

Overigens hoef je voor levenslange trouw aan een ander geen huwelijkspartner te zoeken. Kijk maar eens om je heen hoe het met jouw trouwheid is gesteld. Welke patronen en loyaliteiten leef jij uit in relaties om je heen? Misschien sloof je je op je werk wel net zo hard uit als vroeger thuis. Toen je ergens dacht te weten dat je liefde zou ontvangen door je moeder te ontlasten. Of je ging zó hoog springen – zodat je vader je zou zien -, dat je daar nog steeds een kei in bent. In welke vriendschap voeg je je zó soepel dat je niet eens weet wat je zelf wilt? Bij wie houd je je terug of trap je juist het gaspedaal in? 

Misschien ben je wel klaar met ronddwalen met al die trouw aan anderen. En ben je toe aan een relatie-boost met je (heldere) zelf. Een suggestie: Trouw met jezelf. Ben je bereid jezelf niet te verlaten, zowel in voor- als in tegenspoed? Ben je bereid jezelf te ondersteunen en te respecteren? Durf je JA te zeggen tegen jezelf? Ook als dat een NEE betekent tegen een ander? (Wat overigens niet betekent dat die ander daarmee slechter af is, dat wéten we helemaal niet.)

Misschien is het even wennen om getrouwd te zijn met jezelf. Maar als je je schroom aan de kant zet en je werkelijk kunt overgeven aan deze liefdesrelatie, ontdek je misschien dat de hele wereld bij jou in het huwelijksbootje past. Als je wilt natuurlijk ☺

Als we luisteren naar onze innerlijke stem, vinden we ons beste antwoord (uit AH Richtlijn 5)

Share

Comments are closed.