De bevrijdende werking van vergeven

Een voorbeeld van vrijheid door te vergeven. Laat je inspireren en ontroeren.

Geplaatst door Els Thissen – meer leven met minder moeite – op zondag 1 oktober 2017

Een aangrijpend verhaal over de bevrijdende werking van vergeven.

 

Een jihad van liefde

Zijn vrouw overleed bij de aanslag in de metro in Brussel in maart 2016.

Zie en hoor deze vredebrenger!

https://www.youtube.com/watch?v=AtUGW7urelM

Paus Franciscus

image001-bewerkt

Laat je verrassen: Vertel me over God

De kern van ons wezen is liefde. Diep van binnen weten we dat dit waar is, en het lijkt zo makkelijk. Toch lijken we het snel te vergeten. Dus blijf het je herinneren! En daar kun je, volgens dit vertederende verhaal van Jerry Jampolsky, niet vroeg genoeg mee beginnen.

Er was een echtpaar dat pas een tweede kindje had gekregen. Het paar was zich bewust hoe belangrijk het was om hun driejarig dochtertje bij de blijde gebeurtenis van de geboorte van de nieuwe baby te betrekken. Maar ze waren er niet gerust op toen het kind erop aandrong haar met de baby alleen te laten in de babykamer. Om aan haar verzoek te voldoen en tegelijk toch te weten wat er gebeurde, zetten ze de babyfoon aan. Wat ze toen hoorden, verbaasde hen buitengewoon. Het kleine meisje liep rechtstreeks naar het wiegje, keek door de spijlen naar het pasgeboren kindje en zei: ‘Baby, vertel me iets over God. Ik begin het te vergeten.

Internationale AH-Conferentie sept 2014

Internationale AH-Conferentie en Préconferentie
16-21 september 2014 te San Francisco
door Els Thissen

 

Jerry & Emilia-IMG_0344-uitsnede-kleinJerry & Els-IMG_0342-uitsnede-kleinHet is altijd weer een verrassing waar we als deelnemers van de Internatio-nale Attitudinal Healing Conferentie terecht komen. Deze keer was dat voor ons (Els Thissen en Emilia van Leent) de Golden Gate Club in San Francisco. Het ligt in het Persidio National Park, vlakbij de Golden Gate Bridge. Die is waarschijnlijk bij veel mensen bekend vanuit menig Amerikaanse film. Overnachten deden we in de Inn at the Persidio, een hotel op loopafstand van de plek waar de conferentie werd gehouden. De locatie was  adembenemend mooi en kon alleen maar bijdragen aan een goede conferentie.
Meer dan 200 mensen uit verschillende landen, uit Japan, Mexico, Dominicaanse Republiek, China, Argentinië, Nederland, Australië, Canada, Hawaï, Costa Rica, Colombia en de VS waren aanwezig en namen deel aan de Internationale AH-Conferentie, ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Attitudinal Healing.

Leven vanuit het hart – Eliyahu McLean & Sheikh Abdul Aziz Bukhari

Aging with attitude

De naam van het filmpje zegt alles: Aging with attitude.  Jerry Jampolsky, grondlegger van Attitudinal Healing, is een duidelijk voorbeeld van een gezonde geest en een gezond lichaam. En hij doet er alles aan om het zo te houden…

 

Laat je verrassen: de liefde aan het woord

Het leven is simpel, althans als we luisteren naar de liefde. Wat zou de liefde zeggen, in dialoog met het verstand, de berekening en de angst? Lees het antwoord in een gedicht van Remco Campert.

Het is onzin
zegt het verstand
Het is wat het is
zegt de liefde
Het is ongeluk
zegt de berekening
Het is alleen maar verdriet
zegt de angst
Het is uitzichtloos
zegt het inzicht
Het is wat het is
zegt de liefde
Het is belachelijk
zegt de trots
Het is lichtzinnigheid
zegt de voorzichtigheid
Het is onmogelijk
zegt de ervaring
Het is wat het is
zegt de liefde

Laat je verrassen: Hoe mooi mest kan zijn…

Verander je denken, verander je leven. Of hoe de grootste shit het grootste cadeau kan zijn. Lees het grappige verhaal over een opa met zijn twee kleinkinderen in het bos. In welke van de twee herken jij jezelf?

Op een dag gingen twee tweelingbroers op weg met hun grootvader. Zij liepen door het bos, totdat zij bij een oude schuur kwamen. Toen de jongens en hun grootvader naar binnen gingen om te kijken, begon één van de jongens onmiddellijk te klagen: ‘Opa, laten we hier weggaan. Het stinkt in deze oude schuur naar paardenmest.’ De jongen stond bij de deur en was boos, omdat hij nu paardenmest aan zijn nieuwe schoenen had. Voordat de oude man kon antwoorden zag hij zijn andere kleinzoon die enthousiast door de oude schuur en de vele stallen daarin rende. ‘Wat zoek je?’ vroeg hij aan deze kleine jongen. ‘Waarom ben je zo blij?’ De jongen keek op en zei: ‘Met al die paardenmest hier moet er toch ergens een pony zijn.’

[Bron: Debbie Ford, De lichte kant van de schaduw]

Gangaji – Laughing All the Way Home

Hartelijk lachen met Gangaji – Engels gesproken en gelachen.