Internationale AH-Conferentie San Fransisco 16-21 sep. 2014

conference 2014 banner

Attitudinal Healing International, a multicultural community of individuals that is global in scope with common goals rooted in the principles and processes of Attitudinal Healing, warmly invites you to join us for our 40th Anniversary International Conference.

The conference will be held at the beautiful Golden Gate Club in San Francisco, California. Built in 1949, it was the service club and site of several historic treaty signings, and now serves as an iconic meeting space in the cultural heart of The Presidio.


Een persoonlijke uitnodiging voor de mensen in Nederland

2014 is een bijzonder jaar voor Jerry Jampolsky en Diane Cirincione. Het is niet alleen het jaar waarin Jerry 90 jaar wordt, het is ook het jaar waarin Attitudinal Healing 40 jaar bestaat. En ter ere daarvan is in september 2014 een Internationale Conferentie in San Francisco. In hun Nieuwjaarsgroet aan de Nederlandse gemeenschap van Attitudinal Healing blikken ze alvast kort vooruit en nodigen ze de AH-gemeenschap in Nederland uit deel te nemen.

————————————————

Els Thissen & Emilia van Leent namen deel aan de Conferentie in San Francisco. Hieronder treft u een verslag daarvan aan.

Internationale AH-Conferentie en Préconferentie
16-21 september 2014 te San Francisco
door Els Thissen

Jerry & Emilia-IMG_0344-uitsnede-kleinJerry & Els-IMG_0342-uitsnede-kleinHet is altijd weer een verrassing waar we als deelnemers van de Internationale Attitudinal Healing Conferentie terecht komen. Deze keer was dat voor ons (Els Thissen en Emilia van Leent) de Golden Gate Club in San Francisco. Het ligt in het Persidio National Park, vlakbij de Golden Gate Bridge. Die is waarschijnlijk bij veel mensen bekend vanuit menig Amerikaanse film. Overnachten deden we in de Inn at the Persidio, een hotel op loopafstand van de plek waar de conferentie werd gehouden. De locatie was  adembenemend mooi en kon alleen maar bijdragen aan een goede conferentie.
Meer dan 200 mensen uit verschillende landen, uit Japan, Mexico, Dominicaanse Republiek, China, Argentinië, Nederland, Australië, Canada, Hawaï, Costa Rica, Colombia en de VS waren aanwezig en namen deel aan de Internationale AH-Conferentie, ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Attitudinal Healing.

De eerste dag liepen we in de armen van Jerry Jampolsky, inmiddels 89 jaar en hartelijk en open voor iedereen. De ontmoeting met Jerry en zijn vrouw Diane Cirincione was, als vanouds, zeer hartelijk, evenals de ontmoetingen met de bekende en onbekende mensen uit alle delen van de wereld.

Kathy Harris-Carol Smith-IMG_0309-uitsnede-kleinOp dag 1 van de préconference nam ik deel aan de workshop Attitudinal Healing voor elke dag. Carolyn Smith & Kathy Harris verzorgden deze basis-workshop over AH. Met 50 deelnemers ge-noten we van het delen over ons dagelijks leven en de toepassing van AH daarin. De twee dagen daarna gaven beide dames een facilitatortraining voor belangstellenden.

Carol-Howe-IMG_0331-klein

De workshop Relaties helen van Carol Howe trok op dag twee mijn aandacht. Carol heeft een grote helderheid over Een Cursus in Wonderen. Ze schreef een boek over persoonlijke herinneringen aan Bill Thetford, de medeschrijver van ECIW. Met behulp van een bouwwerk van plexiglas maakt ze inzichtelijk wat ze bedoelt als ze spreekt over projecties en het aantrekken van dat waar je eigen blinde illusie-vlekken liggen.

At peace in the family-IMG_0399-uitsnede-kleinDag drie van de preconference stond in het teken van de workshop At peace in the family, die ik verzorgde. Het ging over in vrede zijn in het eigen gezin en in de familie.

We werkten concreet met oefeningen vanuit de gedachte: Als je wilt weten hoe een aardbei smaakt moet je er niet over praten, maar moet je de aardbei eten!

In de loop der tijd heb ik ontdekt dat -naast het gegeven dat eenheid het enige is dat er is- ordening in de dualiteit helderheid geeft in de chaos. De hovenier die, vanuit de gedachte van eenheid, zegt dat het niet uitmaakt of we de boom met de wortels of met de kruin in de grond planten zal snel werkeloos zijn.

In de dualiteit hebben dingen een ordening. Een mens heeft een boven- en onderkant. Een ouder komt als eerste en dan pas het kind. Gewoon omdat de ouder eerder geboren is. Een kind dat op de plaats van de ouder wil staan raakt verward en de weg kwijt. Herstel van de ‘orde der dingen’ brengt helderheid in de verwardheid over de vorm. Dat leidt tot meer ontspanning en vrede in het omgaan met de dingen van het leven.

We startten de bijeenkomst met een oefening om te ervaren dat we, in elkaars schoenen staand, kunnen ervaren wat er gaande is in een ander leven. Dit geeft begrip, op een essentieel niveau, voor de andere persoon en diens ziens- en handelswijze. Dan kunnen we wellicht begrijpen wat we eerder niet konden begrijpen. Daarna werkten we met familiekwesties die voor onrust zorgden in het gezin of in de familie. Weer bleek dat de principes van AH wereldwijd werkzaam zijn. Ik werkte achtereenvolgens met een vrouw uit Japan, met twee vrouwen uit de VS en met een vrouw uit de Dominicaanse republiek. Gevolg was een diepe ontspanning en herstel van de ordening in de relatie in de familie.

Daarna drie dagen AH-Conferentie met een zich uitbreidend publiek uit vele verschillende landen en vertegenwoordigers van AH-Centra over de hele wereld. Ook troffen we een Nederlandse deelnemers. Dat was een leuke verrassing. De vertegenwoordigers uit Nigeria en Kameroen kregen, onder andere vanwege de Ebola-uitbraak, geen visum van de VS.

Een keur aan sprekers belichtten Attitudinal Healing vanuit verschillend perspectief en vertelden interessante, ontroerende, boeiende en meeslepende verhalen in bijdragen van ongeveer 25 minuten. Gemeenschappelijke noemer: Ze raakten in het hart. Meer dan eens waren we tot tranen toe geroerd.

‘s-Middags waren er ‘Break-out’-sessies. De mensen verdeelden zich over vier ruimten waar verschillende workshops werden gegeven en dat drie maal achter elkaar. Zo waren er in korte tijd 12 workshops waaruit te kiezen viel.

Dag twee was vergelijkbaar van opbouw. Sprekers met korte, pakkende, hartverwarmende spreekbeurten, onder andere over: Het vinden van het juiste werk; Het helen van relaties; De planeet redden door het helen van je geest; Onze sterfelijkheid onder ogen zien en dankbaarheid leven; Wat het werken met stervenden me over het leven leerde.International Panel IMG_0456-uitsnede-klein

Een middag nam ik deel aan het  ‘International panel’. Er werd verteld over het werk dat in de verschillende landen gedaan is en nog gaande, op het gebied van AH. Ook kwamen nieuwe initiatieven aan bod. Tasha Abdou uit Kameroen had een video-boodschap opgenomen die in de zaal getoond werd.

Lunch-IMG_0443-uitsnede-klein

Jerry & Diane nodigden me uit te lunchen, samen met collegae uit China, Australië en de VS. We vertelden over ons AH-werk, wat we doen en wat er nog aankomt.

Voor Nederland is dat op korte termijn de Internationale Facilitatortraining in Bethlehem, de vertaling van het Power to Choose-programma en de implementatie daarvan op o.a. scholen in Nederland. Jerry en Diane groetten de facilitators in Nederland, wat te zien is in een kort filmpje dat ik daarvan maakte en dat op de website te zien is.

‘s-Middags een workshop verzorgd in een ‘break-out’-sessie. In 40 minuten hebben we twee groepsoefeningen gedaan waarbij eerst de helende werking van een oprecht ‘het spijt me’ ervaren kom worden. Daarna de bevrijdende werking ervaren van de dingen ‘helder zien’. Reacties die ik hoorde waren: mijn leven is veranderd!; er is iets van me afgevallen; wat heerlijk dat we niet erover spraken en niet in nieuwe verhalen terecht kwamen.

‘s-Avonds het Conferentie-diner, muziek en dansen voor de liefhebber. En natuurlijk de Jampolsky Awards. Tasha Abdou uit Kameroen ontving de Award voor zijn werk met het Power to Choose programma. Ook het centrum in Oakland en het Mexicaanse Centrum Cecura, in de vorm van Carlos & Lucera Aguirre ontvingen een Award.
Geheel onverwacht werd door een gast aan het Centrum in de Dominicaanse Republiek een bedrag ter grootte van de Jampolsky Award aangeboden, namelijk $4.000,-. Dat was een onverwacht cadeau dat met liefde werd ontvangen.
Op zondag sprak Lee Jampolsky over de relatie met zijn vader en de veranderingen die daarin plaatsvonden nadat Jerry met Attitudinal Healing ging werken en Lee dat ook ging doen. We waren tot tranen toe geroerd over de integere en open manier waarop hij sprak. Evenals Jerry en Diane!AFSLUITING-IMG_0472-uitsnede-klein

Verder hoorden we van Kokomon en Aeeshah Clottey over de wijze waarop het AH-Centrum in Oakland werkt, en van Oscar Cantu over de wijze waarop in een stad in Colombia geweigerd wordt aan angst toe te geven en gekozen wordt voor een beleid gericht op saamhorigheid, liefde en vrede. Sindsdien is het aantal moorden in de stad opmerkelijk gedaald.

Sacred Ceremony-IMG_0491-uitsnede-kleinTijdens de afsluiting werden we toegezongen door vier Hawaiiaanse meisjes die engelachtig zongen, waarbij we werden uitgenodigd vrede bij onszelf te laten beginnen.

Els & Trish -IMG_0329-uitsnede-kleinEen laatste ceremonie, opgedragen aan wereldvrede, waarbij de voorouders betrokken werden, sloot de Conferentie af.

Wat telkens weer ervaren kan worden tijdens de Conferentie is een enorme verbondenheid van de deelnemers met elkaar en de welwillendheid naar elkaar. Liefde is het verbindende woord.
We kijken terug op zes mooie dagen, met een gevarieerd aanbod aan workshops, met mooie en inspirerende ontmoetingen, met het weerzien en zien van oude en nieuwe vrienden.
Zo wordt Attitudinal Healing wereldwijd gedragen.

Graag wil ik hier Trish Ellis nog noemen. Zij is al decennia lang verbonden aan Attitudinal Healing en Jerry & Diane. Ook deze keer nam ze de coördinatie van de Conferentie voor haar rekening, die perfect georganiseerd was. Elk Centrum voor AH in de wereld kent haar en haar vriendelijke behulpzaamheid. Het was een genoegen haar weer persoonlijk te ontmoeten.

September 2014, Stichting Centrum voor Attitudinal Healing

Hier de PDF van het VERSLAG 2014-09-16 AH-Conferentie

Share