tijdschrift

2013 nr-1cover-klein-header

Het tijdschrift …van hart tot hart…

verschenen van november 2000 t/m december 2014 

 

De redactieleden Annemarie van Unnik, Els Thissen en Anita Koster en medewerkster Janny Buys, zullen verder schrijven voor- en bijdragen aan het MIC-Magazine.

De abonnees van …van hart tot hart… die MIC-Magazine nog niet ontvangen, zullen eenmalig een nummer (maart, 1/2015) van het MIC-Magazine ontvangen ter kennismaking.

Mocht je MIC-Magzine daarna willen blijven ontvangen dan kun je je aanmelden bij MIC.

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  • 14e jrg in 2014
  • verschijnt 4 keer per jaar; in februari, mei, augustus en november
  • heeft een omvang van 32 pagina’s
  • t/m de 12e jrg (2012) vindt u een PDF versie van elke uitgave in het archief
  • nieuwere edities kunt u nabestellen
  • gedachtegoed: Attitudinal Healing en Een Cursus in Wonderen
  • bevat op basis daarvan artikelen, interviews, ervaringsverhalen
  • en diverse rubrieken, boek- en CD-besprekingen
  • is een uitgave van de Stichting Centrum voor Attitudinal Healing

Vanaf 1991 – tot augustus 2000 werd het AH-Nieuws gemaakt, de voorloper van …van hart tot hart…, dat in een omvang van twee en later vier pagina’s. In november 2000 verscheen het 0-nummer …van hart tot hart…, een tijdschrift voor mensen die willen leven vanuit innerlijke vrede en de ervaring daarvan zoeken.

Hoe ziet een leven er uit dat geleefd wordt op basis van de principes van Attitudinal Healing? Hoe leef je met de kinderen en collega’s in het dagelijks leven? Het delen van ervaringen kan naar ons idee leiden tot het herkennen van en inspireren tot de mogelijkheid anders te kiezen, namelijk voor liefde in plaats van voor angst.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

November 2014

Jaargang 14, nummer 4/2014 ‘De kern van ons wezen is liefde’vhth nr4-14cover

Tijdens het lezen van de artikelen voor deze laatste VHTH, viel me op dat in drie ervan AH-principe 1 genoemd staat: De kern van ons wezen is liefde. En daarmee ontstond bij mij het idee voor de voorkant van dit nummer.
Later hoorde ik dat de principe-illustratie ooit de achterkant sierde van het éérste nummer. Zo is de cirkel prachtig rond! Liefde op mijn innerlijke voorpagina zetten, blijft vragen om de focus op wat ik ten diepste ben. Oordelen vellen of mijn gelijk willen halen, verhult dat achter rookgordijnen. Totdat op enig moment de oprechte wens voor innerlijke vrede opkomt. En dan is het soms alsof de hemel toesnelt met oplossingen voor de vermeende narigheid. Inspiratie daarvoor kan zich op allerlei manieren en overal aandienen. Zoals bijvoorbeeld in wat er te lezen valt in dit nummer.
Frans Kok stelt dat het geleidelijk aan de gewoonte kan worden om te gaan leven vanuit Innerlijke Leiding. Paul van Teeffelen schrijft in Over de werking van de geest, dat herprogrammering de oplossing is voor het ons bevrijden van onze beperkende overtuigingen. ECIW onderschrijft dit. In de inleiding van het Werkboek staat: ‘Het doel van het werkboek is je denkgeest systematisch te trainen in een andere waarneming van alles en iedereen in deze wereld’ (WIn.4:1). Van Teeffelen laat in zijn bespreking verder weten, dat de volgehouden overtuiging dat de kern van ons wezen liefde is, ons leven ingrijpend verandert. Dat is mooi terug te vinden in het levensverhaal van Linda Hilarides. En in dat van Emina van der Sluijs. In haar laatste brief aan ons lees ik, dat zij besloten heeft te stoppen met lijden. En Emma Veenstra probeert zich bij haar exotische lover te focussen op het licht in hem – in plaats van op dat rare motiefje in zijn lampenkap. Els Thissen laat weten hoe je ruimte kunt creëren om te stoppen met zoiets als woede. Beverly McNeff stelt nog eens voor ons huis niet te bouwen op zand, maar op een solide fundering. Ofwel, lever je niet uit aan het ego, maar vertrouw op de Liefde in jou. Ten afscheid interviewde ik de redactie inclusief mijzelf. U zult lezen, dat het leven niet aan ons is voorbijgegaan en dat niets menselijks ons vreemd is. Gelukkig was dat geen belemmering voor het maken van een fijn tijdschrift.
Dank aan allen die in welke vorm dan ook, in verleden of heden, hebben bijgedragen aan VHTH. Dank aan Inspiratie en dank aan de lezers van dit blad.
Veel leesplezier!

Annemarie van Unnik (redactie)

 

Share