archief – jaargang 2004 – nummer 1

Jaargang 2004, nummer 1
Willem Glaudemans / Ferrini / Boeken

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoudsopgave
+ Een echte leider is een dienaar.
Willem Glaudemans is als eindredacteur van de Nederlandstalige uitgave ven Een Cursus in Wonderen onlosmakelijk met de Cursus verbonden. In dit nummer een interview met hem. Daarin vertelt hij over zijn leven met de Cursus, zijn missie, zijn inzichten, zijn talenten en het door hem ontwikkelde talentenspel.

+ Je hart openstellen.
Toen het achtste in het Nederlands vertaalde boek van Paul Ferrini bij Els Thissen op de deurmat viel, leek het haar een goed idee om ook aandacht aan Ferrini zelf te geven, in plaats van aan zijn boeken alleen. Daarom een bespreking van twee van zijn boeken, meer over hemzelf en een kort e-mail interview met hem.

+ Ik ben een mens, net als jij.
Een e-mail interview met Paul Ferrini. ‘Angst is voor ieder van ons een metgezel. Als ze eens diep zouden ademhalen en gewoon zouden accepteren wat voor hun neus is, zouden ze die pil niet nodig hebben.’

+ C’est le ton qui fait la musique.
Spelen leert je wat je in het leven wilt leren en oefening baart kunst. Marrigje Dijksma beschrijft hoe pianoles een middel is om Een Cursus in Wonderen in praktijk te brengen een hulp bij ?heel je houding? is. ?Mijn geest en mijn vingers hebben veel meer onthouden dan ik besef.?

+ Heb je iets van ze nodig?
In de rubriek ‘The Work en werken in de verslavingszorg’, beschrijft Miriam van den Berg hoe ze met een ‘lastige klant’ een hartsverbinding krijgt nadat ze haar concepten heeft onderzocht.

+ Gered door een smurf
In de column van Annemarie van Unnik, hoe smurf haar red uit een hachelijke situatie.

+ Verder…
Johan Lingier heeft een trukendoos voor innerlijke vrede. James.
F. Twyman en zijn spoonbendersworkshop.
Els Thissen geeft antwoord op een vraag.
Wil Rijsterborgh stelt zich voor als facilitator.
En ook nog kaart en boekbesprekingen, strips en activiteiten.

Share