archief – jaargang 2004 – nummer 3

Jaargang 2004, nummer 3
Macht en onmacht

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoud
+ Vrede is een daad.
In het artikel ‘Vrede is een daad’ geeft Els Thissen een antwoord op de vraag: ‘Verdedigingsloosheid en het politieke bedrijf, gaat dat samen?’ Haar conclusie is dat vrede geen woord is. Vrede is een daad!

+ Vergeving is een erkenning van je mens zijn.
De Amerikaanse psychiater Walter Jacobson geeft een cursus in vergeving van Jacobsen. De patiënten van het ziekenhuis in Northridge California varen er wel bij.

+ Een wedergeboorte voor ons allemaal.
Sue Schoetker nam deel aan de vergevingscursus. Hierdoor kon zij haar familie vergeven en met hen terugkeren naar liefde en begrip. Ze leerde met de ogen van mededogen kijken in plaats van met woede en angst. Dit veranderde haar leven ingrijpend.

+ Ankertjes uit het verleden.
Pieter Smit is in Afrika actief als adviseur en hulpverlener. Hij schets twee ontmoetingen die hij had op basis van Attitudinal Healing. Een vrouw met een alcoholprobleem en een vrouw met een hartprobleem. Zijn ervaring: ‘De mens wordt niet van buitenaf genezen, maar door een innerlijk besluit.’

+ Mediteren met Iris.
In haar column beschrijft Annemarie van Unnik hoe ze, samen met haar dochter van 9 jaar, mediteert.

+ Ik geef hen de schuld van hoe ik me voel.
In de rubriek ‘The Work en werken in..’ onderzoekt Miriam van den Berg haar overtuigingen rond het werken in de verslavingszorg.

 

Verder…
+ Melissa Wolsak heeft al besloten om ervan te houden.
+ Gera Wolswijk denkt dat de Cursus niets voor haar is.
+ Ineke van der Jagt heeft een whauw moment.
+ Karien Marechal verlost zichzelf.
+ Peter Winteraeken stelt zich voor als facilitator.
+ Boekbesprekingen en strips!

Share