archief – jaargang 2004 – nummer 4

Jaargang 2004, nummer 4
Vertrouwen

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoud

+ Wat Jezus zegt, is gewoon haalbaar
Een interview met Bob Hermans. Bob Hermans hielp de Cursus vertalen en leidt enkele coursegroepen. Als we hem in zijn huis in Antwerpen interviewen, praat hij al honderduit nog voordat we de bandrecorder aan kunnen zetten. Zo vallen we in een verhaal over de mazelen die hem velden, de inzichten die daardoor omhoog kwamen en nog veel meer.

+ Dat doen we over
Els Thissen herinnert ons eraan dat geen enkele keuze ooit definitief is. Op iedere beslissing kan worden teruggekomen. Foute keus, kies opnieuw.

+ Elkaars gelijken in Gods verlossingsplan.
Jeanne van Poppel beschrijft haar relatie met haar broer Jan, die geboren is met het syndroom van Down. ‘Juist non-verbaal laat hij mij voelen dat we eenheid, liefde en in vrede zijn.’

+ De beeldbuis is een projectiescherm
Marrigje Dijksma geeft antwoord op de vraag hoe je al tv kijkend de ellende die je waarneemt, anders kunt gaan zien.

+ Ik kijk niet meer op een wondertje
Riek van Zijtveld-Vas Dias, inmiddels 75 jaar, verhaalt van de vele wonderen die haar door het concentratiekamp en de emotionele overgangsjaren hebben geloosd. Wonderen die lichamelijke kwalen, allergieën en versleten heupen als sneeuw voor de zon deden verdwijnen en haar een fantastische ervaring van eenheid gaven. Een gevoel dat ze nooit meer zal kwijt raken.

+ Volmaakt
In haar de column beschrijft Annemarie van Unnik een volmaakte ontmoeting.

+ Is het waar?
In de rubriek ‘The Work’ geeft Byron Katie een antwoord op de vraag: ‘Kun je er absoluut zeker van zijn dat het waar is?’

Verder…
Ynze Keetlapper stelt zich voor als facilitator.
Boekbesprekingen.
Een reactie van een lezer.

Share