archief – jaargang 2005 – nummer 1

Jaargang 2005, nummer 1
Het Goddelijke in de mens

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoudsopgave
+ Ik weet niet waar de dingen voor zijn
Els Thissen geeft in dit artikel antwoord op een vraag van een facilitator die een vredesmeditatie aanbood in zijn Attitudinal Healinggroep. Hij nodigde daarbij iedereen uit zichzelf welkom te heten, en dit welkom steeds verder uit te breiden naar iedereen in de hele wereld. Dat leidde tot verschillende reacties en een boeiende vraag.

+ Iedereen is Goddelijk
Een interview met Gabriela en Reint Gaastra-Levin. Dit echtpaar schreef twee boeken op basis van teksten die ze doorkregen van de meesters van de Witte Broeder- en Zusterschap met de titel: Over de Goddelijkheid van de mens. Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena deel I en deel II. Volgens hen is het openen van ons hart de essentie. Als voorproefje is er een fragment van deel II opgenomen. Ook vindt u een bespreking van beide boeken.

+ Leven in liefde: de ware passie
Paul Ferrini geeft zijn visie op de film The passion of the Christ. ‘… maar doodsstrijd is slechts een deel van het verhaal. Jezus wist dat ze hem konden doden, martelen en laten lijden. Maar ze konden de waarheid waar hij voor stond niet vermoorden.’

+ Met rode saus
In haar column beschrijft Annemarie van Unnik haar ervaring tijdens en na het zien van de film The passion of the Christ.

+ De waarheid achter het verhaal
Marrigje Dijksma geeft in onze nieuwe vragenrubriek ‘Hoe kan ik dit anders zien’ antwoord op vragen, die iedereen zich als student van Een Cursus in Wonderen wel eens stelt. Deze keer gaat zij in op de vraag: ‘Als ik geen lijden meer zie, geen verhalen meer heb, waar ligt dan de grens met onverschilligheid?’

+ Een bijzondere ontmoeting
Ien Joosten heeft een bijzondere ontmoeting tijdens haar reis met de trein naar huis.

+ Het leven en de berichtgeving in de media
Gerdaldine Cornelissen bericht ons vanuit het Laakkwartier over wat de media ons niet heeft verteld.

+ Het gelaat van Christus zien in Bush
Frans Kok probeert in elke broeder het gelaat van Christus te zien.

+ Mijn werk is licht brengen
Een interview met Clea Betlem, onze vaste fotografe van …van hart tot hart… Hoe komen haar coverfoto’s tot stand en wil ze ermee communiceren?

Share