archief – jaargang 2005 – nummer 2

Jaargang 2005, nummer 2
Anders kijken – anders zien

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoudsopgave
+ Kan ik ergens dienstbaar zijn?
Een interview met Henk Hupkes. Els Thissen interviewde deze architect die 20 kerken bouwde. In zijn 79e levensjaar maakte hij kennis met de Cursus. Henk (nu 85 jaar) beschouwt zichzelf nog steeds als een student van de Cursus. Een inkijkje in zijn uiterlijke en innerlijke werk.

+ Lesgeven is niet meer wat het vroeger was.
Pieter Smit doet verslag van zijn onderwijservaringen in Zuid-Afrika. Hij gaf les aan een groep leerlingen die het toelatingsexamen van de technische school niet hadden gehaald en laat zien hoe de Cursus hem daarbij behulpzaam is.

+ Meerdere levens
Marrigje Dijksma geeft in onze vragenrubriek “Hoe kan ik dit anders zien” antwoord op vragen, die iedereen zich als student van Een Cursus in Wonderen wel eens stelt. Deze keer gaat zij in op de vraag: “Wat vertelt de Cursus over meerdere levens? Of is dit ook een illusie?”

+ Mindshift
Soms vangen we een glimp op van een andere waarheid. Inez Coolen neemt ons mee in wat er zou gebeuren als we anders zouden kijken en concludeert dat we dan iets anders zullen zien.

+ Hier trap ik niet in
Dat er een andere manier van kijken is laat Annemarie van Unnik zien aan de hand van het bezoek van een man aan het bedrijf waar zij werkt.

+ Harmonie
Anja van Aarle schrijft over haar ontmoeting met een man in een park en hoe anders kijken tot anders zien leidt.

+ Attitudinal Healing en Paardrijden
Dat ook bij het paardrijden de principes van Attitudinal Healing een rol kunnen spelen laat Wim-Paul van der Ploeg zien. Zijn ervaringen met AH en paardrijden!

+ Gedragen door de groep
In de rubriek Uit de workshops en trainingen vertelt Anna Sedelaar wat het deelnemen aan de intensieve workshop met haar heeft gedaan.

+ Welkom aan de kracht van het NU
Annemarie van Unnik doet verslag van haar belevenissen op weg naar en tijdens een lezing van Eckhart Tolle.

+ Wisselgeld
Klaas Vos vertelt over een andere manier van kijken. Zowel wisselgeld, als ons concentreren op het leven als geheel (principe 10 van AH) spelen daar een rol in.

+ Ik zeg altijd wat ik voel
In de rubriek Facilitators stellen zich voor is deze keer Michelle Bauer aan het woord.

+ Boekbesprekingen
Besproken worden ‘Visioenen en uittredingen’ van Jaap Hiddinga, ‘De hermetische schakel’ van Jacob Slavenburg, ‘Engelkrijt’ van Quentin Blake, ‘Dansen met de geliefde’ en ‘Wijsheid voor iedere dag’ van Paul Ferrini, ‘De stilte spreekt’ van Eckhart Tolle en tot slot ‘Oneindig afscheid’ van Arnaud Maitland, met wie ook een interview is opgenomen.

Share