archief – jaargang 2005 – nummer 3

Jaargang 2005, nummer 3
Overleven en leven

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoudsopgave
+ Geloof mij niet
Els Thissen schrijft over de interpretatie van de Cursus en reacties van Course-studenten in relatie tot gebeurtenissen zoals de moord op Theo van Gogh en de bommen in de Londense metro.

+ Het beeld boort de helende kracht in jezelf aan
Een tweeluik door Els Thissen waarbij deel I bestaat uit de bespreking van de film ‘Echoes of War’. Daarin spreken kinderen over hun ervaring met de dood van een van hun ouders tengevolge van oorlog. In deel II wordt Joop van Wijk, regisseur van de film, geïnterviewd over het maken van de film en meer.

+ Verzoening als heling
Pieter Vegter vertelt over zijn ervaring met het lezen van de Cursus. Schuld en verzoening spelen daarin een rol.

+ Dominant? Ik?
Marianne Spoor wordt door Annemarie van Unnik gevraagd naar haar ervaringen bij het deelnemen aan een intensieve workshop.

+ Een draaikolk van energie
Maria de Wilde vertelt over haar ervaringen met ziekte en de dood van haar dochtertje Maureen en wat deze moeilijke tijd haar gebracht heeft.

+ Luisteren
Annemarie van Unnik schrijft in haar column over haar belevenissen in de trein, waarbij het vooral gaat om luisteren.

+ Ik ben LIEFDE
Pieter Smit uit Zuid-Afrika stelt zich de vraag: Stel dat je nooit meer iets zou zetten achter ‘Ik ben’.’ behalve misschien LIEFDE! Wat zou dat met je doen?

+ Denkgeest
Marrigje Dijksma gaat in de vragenrubriek in op de herkomst en betekenis van het woord ‘denkgeest’ dat zo veelvuldig in Een Cursus in Wonderen wordt gebruikt.

+ Vanuit liefde en innerlijke leiding willen leven
In de rubriek Facilitators stellen zich voor is deze keer Mirjam Bossink aan het woord.

+ Meditatie
Een meditatie uit de Cursus

+ Boek- / filmbesprekingen
Besproken worden de film ‘What the bleep do we (k)now’, en de boeken ‘Een reis die aan woorden voorbij gaat’, ‘Alchemie en spirituele transformatie’, de 5e druk van ‘Een Cursus in Wonderen’ en ‘Herinner jezelf: ik deed het op mijn manier, ik stond op van mijn bed en wandel weer’.

Share