archief – jaargang 2008 – nummer 4

Jaargang 2008, nummer 4
Illusies

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoudsopgave
+ Een Cursus in Wonderen en The Work of Byron Katie
Els Thissen kijkt naar het verbindende tussen ECIW, AH en The Work en hoe deze aan elkaar behulpzaam zijn.

+ De illusie van onze identiteit
Nouk Sanchez en Tomas Vieira herinneren ons eraan dat we één zijn met God. Om dit te kunnen ervaren vraagt het dat we afscheid nemen van het ego.

+ De Man met de baard en kwantumfysica
Synchroniciteit wordt door Frans Kok gezien met betrekking tot het opduiken van het idee dat we medeverantwoordelijk zijn voor hoe de wereld eruit ziet.

+ Hitler in poloshirt
Ook angst en dood zijn illusies, ondervindt Anne-Joke Vellinga na een oog-in-oog staan met haar ideeën daarover. Zij schrijft hier op ontroerende wijze over na een bezoek aan Auschwitz.

+ PHOENIX: uit de as herrezen
Dat een overval tot een bijzondere uitkomst kan leiden lezen we in de bijdrage van Nico Hogendijk, die een ogenschijnlijk “slachtofferschap” weet om te zetten in de krachtige ervaring van vrijheid.

+ En verder
In de column ‘Bestemming bereikt’ beschrijft Annemarie van Unnik hoe het haar eenvoudig niet lukt haar bestemming te ontlopen. In de rubriek ‘Spirituele Leraren’ wordt Emilia van Leent geïnterviewd door Annemarie van Unnik. Zij spreekt over het ongedaan maken van vermeende schuld. Een Lezersinterview met Claire Fangman die ontdekt dat er zonder angst uitsluitend blijheid overblijft. En verder een Meditatie, een gedicht en natuurlijk boekbesprekingen.

Share