archief – jaargang 2009 – nummer 3

Jaargang 2009, nummer 3
Dankbaar

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoudsopgave
+ Dankbaarheid is de weg naar vrede. In ‘Dankbaar’ schrijft Els Thissen hierover in dit nummer, dat gewijd is aan dankbaarheid.

+ Hoe de omstandigheden ook zijn, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Dat ondervond ook Nelleke Odekerken toen ze hoorde dat ze kanker in een terminaal stadium had. Inmiddels is ze overleden. ‘De dankbaarheid blijft’ is de titel van het interview met haar en ademt dankbaarheid.

+ Elk nummer schrijft Niek Zervaas een Column over het thema van het blad, zo ook in dit nummer.

+ Hans de Rijke ondervond dat door angsten te erkennen deze minder worden. Lees hierover in zijn bijdrage ‘De Belofte’.

+ Rita Cornegge ervaart in het contact met haar zus ‘Wie we werkelijk zijn’. Alle oordelen smelten weg als sneeuw voor de zon, en wat rest is het bewustzijn van verbondenheid.

+ Frans Kok nodigt ons uit in ‘Crisis of kans?’ onze kans te grijpen en gebruik te maken van de crisis om tot een daadwerkelijke transformatie te komen. Hij legt drie visies naast elkaar: ECIW, een duiding vanuit de astrologie en De Maria Magdalena Code. Daaruit blijkt overduidelijk, zo stelt hij, dat het tijd is voor iets anders.

+ Principe 11 van Attitudinal Healing wordt besproken door Els Thissen in de rubriek ‘De principes oefenen’.

+ Janny Buys wordt als lezer geïnterviewd in ‘Niet langer bang voor geluk’. Ook tekent zij voor elk nummer de illustratie bij de meditatie.

+ En natuurlijk een Column van Annemarie van Unnik, twee gedichten, boekbesprekingen en het activiteiten- & groepenoverzicht.

Share