archief – jaargang 2010 – nummer 1

Jaargang 2010, nummer 1
Het verlangen van de ziel

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.

 

 

 

Inhoudsopgave
Het verlangen van de ziel is de rode draad in dit 1e nummer van 2010.

+ Brandon Bays spreekt over dit thema in het interview ‘Vrij van grenzen’ dat Annemarie van Unnik met haar had.

+ Het verlangen van de ziel drukt Hasan Gadellaa uit in ‘Waarom doen alsof je ergens anders heen moet?’ Hij verlangt ernaar thuis bij zijn Zelf en bij Hem te zijn.

+ Ton Peters spreekt in het interview ‘Terugkeer naar Liefde’, dat Els Thissen met hem had, onder andere over de Tarot die hij gemaakt heeft. Wat anders is Terugkeer naar Liefde dan het tot uitdrukking gebrachte verlangen van de ziel.

+ ‘De kern van ons wezen is liefde’, zegt principe 1 van AH. Els Thissen nodigt uit om ons daar, samen met haar, wat meer in te verdiepen.

+ Wil Rijsterborgh ontmoet het verlangen van haar ziel naar aanleiding van een workshop. Daar schrijft ze over in ‘Buig en doe het NU’. Ze besluit om plaats te maken voor de Vader en voelt hoe liefde haar onmiddellijk doorstroomt.

+ Baukje van Kesteren herinnert ons eraan dat er ‘Plaats voor iedereen’ is. En elke drempel die ervaren wordt is door onszelf opgeworpen. “Als het aan God ligt, mogen we allemaal in de hemel zijn, hier en nu.”

+ Karen Drucker is een zangeres die hartstochtelijk muziek maakt. Hoe zij gehoor geeft aan het verlangen van haar ziel kunt u lezen in het interview dat Els Thissen met haar had. “Alles heeft me op dit pad gezet, en ik wil door mijn muziek bijdragen aan heelheid en liefde in de wereld”, zegt Drucker.

+ Onze vaste columnist Niek Zervaas zegt dat ‘Het verlangen van de ziel’ een rode draad in ons leven is. Zo manifesteert het zielebewustzijn zich in de stof. “Toets de daadkracht van de persoonlijkheid éérst aan je hartskwaliteit.”

+ En verder een meditatie, een lezersinterview en Column van Annemarie van Unnik, boekbesprekingen en het activiteiten & groepenoverzicht.

En zelfs in de besproken boeken treft u het verlangen van de ziel weer aan, dat zich blijft opdringen om te komen tot harmonie en vreugde.

Share