archief – jaargang 2014 – nummer 1

Jaargang 2014, nummer 1
Vergeef en je bent vrij

Klik op het onderstaande logo om deze editie van ‘Van hart tot hart’ te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor heb je de Adobe Reader nodig en die kun je hier gratis downloaden.


+ Mevrouw Hank Heijn, echtgenote van de vermoorde Gerrit Jan Heijn, zegt dat vergeving van het hart is en niet van het verstand. Dat het tijd neemt en bevrijding levert. Het voorbeeld van mevrouw Heijn maakt dat Hanna kon vergeven dat haar dochter werd misbruikt door haar stiefvader. Zij beschrijft vergeven als niet langer investeren in schuld.

+ In Goede buren mogen hier blijven treedt het Israëlisch-Palestijns conflict naar voren. Een oplossing ligt wellicht in de houding van de oudere vrouwen die zeggen: ‘We zoeken niet naar schuldigen, wel naar een oplossing’.

+ Ook Emina van der Sluijs spreekt over vergeven. Emina spreekt in dat verband vooral over loslaten.
+ Dianne Bosch zegt in het lezersinterview dat vergeven een proces is van telkens nieuwe keuzes maken.

+ In de rubriek ‘Laat je verrassen’ verwijst Björn naar de blog op de website. Daar vergeeft een ouderpaar de automobilist die met hoge snelheid hun zoontje doodreed.

+ Antwoord op een vraag van een ECIW-groep. Daar vreest men dat als de bakker ‘Ik hoef niets te doen’ uit ECIW in praktijk brengt, we niet langer brood op de plank hebben.

+ Wil Rijsterborgh schrijft over 10 jaar AH-groepen faciliteren en het persoonlijk proces dat daarmee samenging.

+ Melle Pool ontdekt dat er volheid in het gewone zit.

+ Dat de pestkop op het schoolplein het aflegt tegen die in zijn eigen hoofd, deelt Jacob Glass.

+ Hans Feddema vertelt over meer leven vanuit het hart.

+ Billy, de hoofdpersoon in de Column van Emma Veenstra, leeft onvoorwaar­delijke liefde en deelt dit met alles en iedereen. Alhoewel hij na een fikse beet, uit de buurt van die ene hond blijft.

+ Meredith laat ons zien waar liefde voor een hond toe kan leiden.

+ En uiteraard, door het blad verspreid, boekbesprekingen.

Share